Parera avgiftningshöjningar genom att agera smart.

Din månadsavgift betalar våra gemensamma avgifter. Din insats påverkar storleken på dessa avgifter. Vi står inför ett vägskäl. Antingen så gör vi en rejäl kollektiv insats för att minska våra utgifter i form av vatten, värme och sophantering och blir då en av få föreningar som kan parera inflationen utan avgiftshöjning. Eller så fortsätter vi i som vanligt till en kollektiv kostnad på 1,2 miljoner per år. Ni läste rätt. 1,2 miljoner eller i snitt drygt 6000:-/lgh och år. Genom korrekt sophantering, delaktighet i omsrgen av vår fastighet samt resurseffektivt nyttjande av vatten och värme ser vi det som möjligt att hålla tillbaka den kostnadsökningen. Så nu ber vi att ni agerar på precis det sätt ni skulle göra om ni bodde i ett eget hus. För det är faktiskt vad vi gör, bor i egna hus. Den enda skillnaden är att vi äger dem tillsammans. Så låt oss agera tillsammans. För om tresiffriga avgiftshöjningar inte känns värt besväret kan det vara värt att minnas att det kan ha sexsiffrig påverkan vid en försäljning av din bostadsrätt.

Skrivet av