Gemensamma lokaler

Föreningen har flera gemensamma lokaler och utrymmen, bland annat för uthyrning till medlemmar och hyresgäster. Nyckel till festlokal och gästlägenheter hämtas ut enligt överenskommelse med bokningsansvarig. Exakt tillträdestid varierar. Här finns information om dem.

Festlokalen

Bostadsrättsföreningen Borggården 99 erbjuder alla medlemmar och hyresgäster att hyra föreningslokalen på Ronnebyvägen 7 för fester och möten.

Lokalen rymmer upp till 30 personer och kostar 200 kronor per dygn att hyra.
Bokningar måste avbokas minst en vecka innan första bokningsdagen för att inte betalningsskyldighet ska inträda Läs mer>>

Klicka för större bild!Stora gästlägenheten

Den större av föreningens två gästlägenheter ligger på Ronnebyvägen 32 och utgörs av två rum med upp till sex bäddar, kokvrå och badrum.

Den kostar 300 kronor per dygn att hyra.
Bokningar måste avbokas minst en vecka innan första bokningsdagen för att inte betalningsskyldighet ska inträda Läs mer>>

Lilla gästlägenheten

Den mindre av föreningens två gästlägenheter ligger på Ronnebyvägen 12 och utgörs av ett rum med familjesäng, pentry och badrum.

Den kostar 200 kronor per dygn att hyra.
Bokningar måste avbokas minst en vecka innan första bokningsdagen för att inte betalningsskyldighet ska inträda Läs mer>>

Tvättstugan

De tre stationerna i tvättstugan kan bokas på plats eller över nätet med dator eller mobil. Här finns information om webbokningen. Varje lägenhet kan boka 16 stationer per månad och ha tre bokade stationer samtidigt. Efter avslutad tvättid kommer man in i tvättstugan ytterligare en timme för att hämta tvätt. Tvättider som inte aktiverats inom 30 minuter avbokas automatiskt.

BastuBastun

Bokning sker i samma system som vi använder för tvättstugan. Boka alltså via panelen i tvättstugan eller i webbokningen. Bastun är bokningsbar 08.00–22.00 alla dagar i veckan, med undantag för fasta tider (nedan). Varje pass är två timmar.

Bastun nås via källargången (markplan) på Ronnebyvägen 16. Din portnyckel ger access till bastun.

Fasta tider: Tre kvällar i veckan är bastun öppen för gemensam föreningsbastu och inte bokningsbar

  • Tisdagar kl. 20–22 Föreningsbastu för damer
  • Onsdagar kl. 20–22 Föreningsbastu för herrar
  • Torsdagar kl. 20–22 Föreningsbastu mix

Städning: Efter varje bastubad ska bastun städas. Städutrustning och städinstruktioner finns på plats. Läs och följ instruktionerna noga.

Allaktivitetsrummet

Rummet finns i källaren via entrén på Ronnebyvägen 36. Ta till höger i källargången. Era vanliga portnycklar tar er hela vägen till rummet.

Lek
I lekavdelningen finns pingisbord, gungor, bollar och klättervägg.

Gym
I det lilla gymmet finns bänkpress, hantlar, gummiband och chinsstång. Mitsar och handskar för kampsportsövningar.

Öppettider: Rummet stänger kl. 22.00.
All träning och lek sker på eget ansvar.

Återvinningsrummen

Föreningen har tre rum för återvinning, vid Ronnebyvägen 13, Ronnebyvägen 30 och Lyckebyvägen 18. Följ instruktionerna för vad som får slängas i kärlen. Närmsta återvinningscentral finns i Östberga. Kommunens mobila miljöstation kommer regelbundet till Björkhagen.

Cykelrummen

Endast cyklar och barnvagnar får stå i cykelrummen.
Elcyklars batterier ska förvaras i lägenheten. Aldrig i cykelrummen.

Hobbyrummet

På Ronnebyvägen 10 ligger föreningens hobbyrum. Där kan alla enklare arbeten göras. Rummet är utrustat med verktygsbänk och enklare verktyg. Det kan inte bokas, portnyckel gäller för att komma in. Rummet ska städas efter avslutat arbete. Efter klockan 22 ska det vara tyst.

Återbruksrummet

I stället för att kasta användbara saker kan de fortsätta användas av någon annan. Det är bra för miljön och ekonomin, och ett trevligt utbyte grannar emellan. Därför har vi nu ett återbruksrum på Ronnebyvägen 38, ingång till höger om porten i markplan. Det som kan lämnas är mindre saker, hela och användbara förstås, allt utom kläder. För större saker som soffor, bord och dylikt finns en anslagstavla där du kan sätta upp en lapp om det är något du vill ge bort eller om det är något du behöver. Öppet på tisdagar udda veckor klockan 18:30-19:30. OBS, respektera de boende som bor i port 38 och lämna bara saker till återbruket under dess öppettider. Om du inte vill vänta – testa annonsera ut dem i vår facebookgrupp ”brf borggården 99 – boende”.

Renoveringsförråd

I garaget har vi ett renoveringsförråd på ungefär 10m2 med högt i tak som kan korttidshyras av medlemmar för förvaring av möbler och tillhörighet vid exempelvis renovering eller visning vid försäljning. Kontakta styrelsen för att boka. Pris 1500:-/månad.

Tomma lokaler

I föreningen finns ett antal lokaler som i dag inte används till något. På medlemmarnas uppdrag har styrelsen gjort en inventering av lokalerna. Den här filmen visar och beskriver dem.