Informationsblad 10 juni

 

Renovering av utemiljö

Med syfte att bevara karaktären av den befintliga miljön på baksidan av Ronnebyvägen 8-18 har Trivselträdgårdar AB påbörjat etapp 2. Arbetet innefattar att beskära och gallra för att buskar och slån ska kunna föryngras samt att ta bort några mindre enstaka träd som vuxit vilt för att släppa in ljus. Den spruckna asfalten i gångarna kommer att bytas ut mot stenmjöl och kantstenar att rätas upp. De hårdgjorda ytorna som inte rustades upp i etapp 1 Ronnebyvägen 7-19 står sedan på tur.

 

Håll dig uppdaterad på www.brfbrg99.se eller på facebook.com

Från och med i höst kommer du att finna detta informationsblad i tvättstugan bredvid bokningstavlan samt på föreningens två anslagstavlor. Därutöver finner du all information på hemsidan www.brfbrg99.se och ett urval av löpande uppdateringar på facebook.com/bostadsrattsforeningenborggarden99. Detta innebär att informationsbladet inte längre kommer att sättas upp i varje port med undantag för tillfällen då något av särskild vikt behöver anslås.

 

Vi hjälps åt i semestertider
Nu kommer sommaren och många reser bort. Tyvärr har det tidigare år skett inbrott under denna period. Vad vi kan göra är att hjälpa varandra att hålla ett extra öga och vara vaksamma på aktiviteter som skiljer sig från det normala. Vid pågående brott ring 112.

Föreningen har ett flertal grillar
Grilla hör sommaren till och du vet väl att föreningen har ett flertal grillar på våra gårdar som du är varmt välkommen att använda. Grillning får dock aldrig ske på balkongen.

 

Hur gammal är din brandvarnare?
Nu är det läge att ta en titt på hur gammal din brandvarnare är. Om den är äldre än 10 år så är det dags att införskaffa en ny. Ta även tillfället i akt att kontrollera om det är dags för batteribyte.


Din ytterdörr är ditt skydd vid brand
Vid misstanke om brand ska du INTE öppna dörren till trapphuset för att kontroller om det brinner. Vad du ska göra är att stanna inomhus med stängd dörr och larma 112. Brandröken kan vara giftig och lamslå personer på några sekunder. Om du har en säkerhetsdörr kan du på dörren finna information om dörrens brandklass.

 

Plantera en blomma? Sköt en rabatt? Sommarvattna? Rensa?

Är du intresserad av att engagera dig i föreningens rabatter så hälsar vi dig varmt välkommen till våra trädgårdsgrupper! Här kan lära av andra, utbyta kunskaper och göra fint i din närmiljö. Som boende kan du använda de redskap och verktyg som finns i trädgårdsföråden på Ronnebyvägen 16 och Lyckebyvägen 20 och finna slangar till de vattenposter som finns runt om på fasaderna. Du kan även ansöka om en liten slant för inköp av blommor och växter.

På gång:

  • I sommar är många medlemmar borta, och det behövs alltid folk som kan hjälpa till med vattning.
  • I höst planeras en Trädgårdsdag där vi fokuserar på skötsel av våra rabatter, datum är ej ännu satt.

Vi i styrelsen vill även passa på att uttrycka vår uppskattning till de boende som lägger ned både stort och litet arbete med rabatterna runt våra fastigheter. För mer information, idéer och förslag kontakta oss på skotsel@brfbrg99.se eller se www.brfbrg99.se

 


Ha en glad sommar!

/styrelsen

Skrivet av